Sredi naselja "smetiščni turizem", miši in podgane

Foto: Facebook Prizor, posnet v začetku avgusta v Hrastniku.
Foto: Facebook Prizor, posnet v začetku avgusta v Hrastniku.
Po pozivih občanov so se odgovorni zganili in naredili red.
Oglej si celoten članek

V prvih avgustovskih dneh so bile na enem od družbenih omrežij objavljene fotografije iz Hrastnika, na kateri je videti povsem neurejen ekološki otok sredi blokovskega naselja.

"Občani opozarjajo na sramotni ekološki otok za cerkvijo pri TP v Hrastniku. Zabojniki brez pokrova, polomljeni sistemi za odpiranje z nogo, raztresene smeti po bližnji okolici, plevel, smrad, insekti, miši in podgane ...," so zapisali administratorji strani Ogledalo Zasavja.

"Najhujše pa je odlaganje kosovnih odpadkov, saj je vsak mesec brez izjeme, otok poln že kmalu po rednem odvozu," so nadaljevali avtorji in opozorili še na pojav nove veje "turizma".

"Poleg tega imamo tukaj nekakšen smetiščni turizem, saj se ljudje ustavljajo z avtomobili, da brskajo po smeteh, saj iščejo še uporabne zadeve in pustijo za seboj še bolj razmetano," se je glasil nadaljnji opis stanja.

Foto: Facebook Hrastnik smeti

Predlagali so takojšnjo ureditev pravilnega ekološkega otoka, torej z betonskimi stebri in streho, obenem pa pozvali, da se vzpostavi sistem, ki bo odlaganje odpadkov na tej lokaciji omogočil le stanovalcem bližnjih stanovanjskih objektov.

Deponija je zelo blizu

Odgovorni so se na odzive zganili in počistili nesnago. Ekološki otok je zdaj v precej bolj sprejemljivem stanju, toda kosovni odpadki so se spet začeli nabirati.  

"Zadevo smo počistili, bila je res velika količina kosovnih odpadkov. Po opažanju stanovalcev so jih vozili celo iz drugih občin,” je za Zon dejal direktor Komunale Hrastnik Matej Kuhar.

Ta je izpostavil, da komunala kosovne odpadke odvaža prvi teden v mesecu, a na nekaterih odlagališčih ljudje ne upoštevajo navodil in kosovne odpadke odlagajo čez celoten mesec.

Vsak občan Hrastnika lahko brezplačno odpelje odpadke na deponijo Unično, če plačuje komunalne storitve ravnanja z odpadki. Za večje količine in gradbene odpadke je možno na lokacijo naročiti tudi kontejner, kar pa je seveda plačljivo.

Foto: Facebook Hrastnik smeti

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 15:15 24. Avgust 2024.

    Brez Romov, Kosovarjev, Jugovičev bi imela Slovenija le pol toliko prebivalcev...

  • 13:29 24. Avgust 2024.

    brez-ciganov,šiptarjev in čefurjev,bi bila SLO-zelo čista in še bolj varna dežela

  • 12:36 24. Avgust 2024.

    Tudi to je odraz blagostanja in potrošniške družbe..Pa naj kdo reče, da nam gre slabo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.