Hojs: Tik pred izstopom si je prek stranke urejal dobro plačano funkcijo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nov odpadnik iz SDS naj bi si tik pred izstopom pred stranke urejal dobro plačano funkcijo.
Oglej si celoten članek

"Danes sem po 17 letih izstopil iz članstva Slovenske demokratske stranke in Svetniškega kluba SDS. Po temeljitem razmisleku sem prišel do spoznanja, da je čas za novo pot. Pot je jasna, gremo naprej..." je včeraj na omrežju X objavil Igor Horvat, mestni svetnik SDS v Ljubljani in pred dvema letoma pa je bil tudi kandidat SDS za ljubljanskega župana.

Svojo objavo je opremil s ključniki politicnasirina, politicnitretjisteber in sodelujmo ter s tem namignil, da se utegne pridružiti Anžetu Logarju v novi stranki, kar je za N1 tudi potrdil.

Podpredsednik SDS Aleš Hojs in šef ljubljanskega odbora mu je v slovo napisal ostro sporočilo. "Pred dobrim tednom ste me klicali in želeli podporo (ter jo tudi dobili!) za vašo kandidaturo v Svet zavoda Lekarne Ljubljana. Ker enostavno ne verjamem, da pred tednom niste vedeli, kako se boste v kratkem odločili glede članstva v naši stranki, mi je, ko danes premišljujem o najinem pogovoru, vaše takratno dejanje naravnost zavržno. Očitno je šlo le za vašo želji, da si tik pred zdajci, s pomočjo naše stranke, zagotovite dobro plačano mesto v javnem zavodu. Ostajam brez besed," je zapisal Hojs, ki Horvata poziva, naj odstopi kot mestni svetnik, saj je bil izvoljen na listi SDS.

Po informacijah N1 naj bi poleg Horvata svetniško skupino SDS zapustil še en mestni svetnik.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 50

  • 23:54 24. Oktober 2024.

    Mali zlobni možic se je spet pojavil!

  • 17:36 24. Oktober 2024.

    Saj je tudi Aleš dobil sedanjo in predprejšnjo služno po politični liniji. Če je človek zavržen, sploh ne igra vloge, …

  • 17:20 24. Oktober 2024.

    Hojs se dobro spozna samo na solzivec in vodni top, potem, ko pade komanda, seveda.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.