Hec poslancev, sindikati pa na noge

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Javni sektor je ob "šali" dveh poslancev SD, ki sta "za hec" podprla znižanje plač javnim uslužbencem, takoj skočil na noge in zagrozil državi z blokado in splošno stavko.
Oglej si celoten članek

Kot je znano, sta včeraj poslanca SD Mirko Brulc in Anton Colarič priznala, da sta kot člana odbora za lokalno samoupravo kljub nasprotnemu stališču stranke v sredo glasovala za dopolnilo opozicije, po katerem bi javnim uslžbencem plače znižali za štiri odstotke.

Konfederacija sindikatov javnega sektorja pod vodstvom Branimirja Štruklja se je preimenovala v stavkovni odbor, ki bi v primeru, da bi dopolnilo potrdil še matični odbor za finance, napovedal dan splošne stavke. Tudi v drugi sindikalni skupini javnega sektorja pod vodstvom Dušana Miščevića ob napovedih poslancev, ki bi plače nižali mimo vlade, ne nameravajo sedeti križem rok in obljubljajo, da bodo v nasprotju z lansko jesensko stavko tokrat odšli tudi na ulice.

Razburjenje javnih uslužbencev je včeraj pomagal gasiti tudi premier Pahor, ko je zatrjeval, da vlada letos ne bo posegala v plače javnega sektorja, v SD pa so zatrdili, da dopolnilo na noben način ne more priti skozi proceduro DZ-ja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:48 29. September 2011.

    tega ti fašisti ne bojo pustili...sej vidiš da vsi pravijo da so koristni....in zato se držijo položajev...Za vse to so …

  • 11:40 29. September 2011.

    fantje pardni konji naše Slovenije (delavci) imajo že od leta 91 najnižje osnovne plače ,kljub temu da po zakonu se …

  • 12:17 9. September 2011.

    Vili Trofenik - zavaja, zamegljuje in ponižuje tako slovenske volilce, kot davkoplačevalce; <br /><br />Če država želi varčevati, ker mora …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.