Grozijo z zaprtjem ceste

Foto: Žurnal24 Vlačič je obljubil zavzetost, a trase še vedno niso izbrali. (Foto: Nik Rovan)
Trasa obvoznice. Današnji sestanek so prestavili na februar.
Oglej si celoten članek

Današnji sestanek ministrstva za promet in skupine županov ob 3. A-razvojni osi o gradnji obvoznice mimo Škofljice je odpovedan in prestavljen na februar. Ker trasa tudi po desetih letih ni znana, je župan Iga Janez Cimperman spet zagrozil z zaprtjem ceste Pijava Gorica–Ig, če na sestanku ne bodo dosegli kompromisa. Maja lani je po taki grožnji minister za promet Patrick Vlačič obljubil večjo zavzetost, a stvari se niso premaknile. Znano je, da občani Škofljice, Iga, Grosupljega in sosednjih občin nasprotujejo različici Lisičje – zato so ustanovili tudi Civilno iniciativo proti trasi Lisičje –, negativno mnenje o njej pa je dal tudi Dars.

"Po Ižanski se ne da voziti"
"Zadeve se vlečejo in vse kaže, da se bodo še nekaj časa. Sem pesimist, a vseeno upam, da bomo februarja ministra za promet in ministra za okolje prepričali, naj se umesti varianta prek Barja," pravi koordinator skupine županov ob 3. A-razvojni osi Cimperman, ki nasprotuje pobudi, naj se cesta odcepi na Pijavi Gorici, in različici Lisičje. Ta naj bi bila po nekaterih analizah 20 odstotkov cenejša od Škofljice, s čimer se Cimperman ne strinja. Ob tem dodaja: "Zelo nerad grozim, toda nekaj bo treba storiti. Ižanska cesta je taka, da se po njej ne da več voziti. Ne gre samo za jutranjo migracijo, ampak tudi za razvoj in varnost. To je obupno!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.