Grki z ostrimi rezi proračuna

Foto: Žurnal24 Atene so pod strogim nadzorom EU in IMF. Do leta 2014 morajo znižati proračunski
Grčija namerava v prihodnjem letu (še bolj) zaostriti svojo varčevalno politiko. Izdatki države naj bi se zmanjšali za 800 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

V osnutku državnega proračuna za leto 2011 je predvidenih dodatnih 2,36 milijarde evrov novih prihodkov, hkrati pa naj bi vlada načrtovala oklestenje izdatkov države za 800 milijonov evrov.

Višji in novi davki
Dodatni proračunski prihodki bodo izvirali pretežno iz dodatne obdavčitve velikih podjetij, zvišanja znižane stopnje davka na dodano vrednost z zdajšnjih 11 na 13 odstotkov, posebne obdavčitve za legalizacijo predvidenih zgradb, ki so bile zgrajene brez dovoljenj, pa tudi iz novega davka na igre na srečo.

Finančno ministrstvo načrtuje, da bo državi do konca tega leta uspelo znižati proračunski primanjkljaj, ki je lani znašal 13,7 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP), na 7,9 odstotka BDP. V letu 2011 naj bi ga dodatno znižali na 7,2 odstotka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.