Gredo, ker ne bi preživeli

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Odpovedi. Policisti iščejo službe pri obrtnikih in celo pri avstrijski policiji.
Oglej si celoten članek

Policijo zapuščajo prvi policisti, ki bi zaradi napovedanih vladnih varčevalnih ukrepov prejemali bistveno nižjo plačo. Predvčerajšnjim je tako eden od koprskih policistov obvestil sindikat, da nepreklicno zapušča svojo službo.

"Če bodo uveljavljeni vladni ukrepi, policisti že napovedujejo, da bodo začeli množično dajati odpovedi, ker s plačo nikakor ne bi mogli preživeti sebe in svojih družin," je dejal Zoran Petrovič, šef Sindikata policistov Slovenije (SPS). Z vlado se je sicer včeraj še naprej pogajal o možnem 
varčevanju.

Šest bi jih šlo v Avstrijo

Na koprski policijski upravi o odpovedi njihovega uslužbenca uradno še niso bili obveščeni. Še vsaj šest njihovih policistov in kriminalistov pa naj bi si nove službe iskalo predvsem v Avstriji, menda prav tako v policiji.

 

"Večina tistih, ki bi po novem prejemali manj kot 60 odstotkov trenutne plače in imamo pridobljen še kakšen poklic, pa se dogovarjamo tudi z nekaterimi obrtniki," je povedal eden od policistov, ki se v službo na Obali vsak dan vozi iz Štajerske.

Precej njegovih sodelavcev naj bi šefe tudi zaprosilo za premestitev iz Primorske bližje domu.

"Takoj ko je vlada napovedala, da bo to možno urediti, smo začeli množično prositi za delo v okolici doma. Izračunali smo, da bi morali sicer za prevoz na delo po novem sami prispevati okoli 400 evrov na mesec," so dodali policisti.

Lani dva, ta teden osem

V dobrem tednu je tako odhod iz policijskih vrst napovedalo že osem policistov, trenutno še zaposlenih na koprski, celjski in murskosoboški policijski upravi. Pri tem trije celjski in štirje murskosoboški policisti že izpolnjujejo pogoje za upokojitev.

"Lani sta v vsem letu sama dala odpoved le dva policista, zdaj pa jih je v enem tednu odšlo že osem," ugotavlja Petrovič. Takoj se sicer lahko upokoji 412 zaposlenih 
v policiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 36

  • 08:37 15. April 2012.

    KAJ VEN IZ DRŽAVE...NAJ GREJO VEN MENAĐERJI,POLITIKI ...SLOVENIJO PA DAJMO V NAJEM ZA 100 LET ŠVICI ALI AVSTRIJI...!! KDO PA …

  • 20:46 12. April 2012.

    kaj jamrajo da imajo tk slabe plače naj gredo pa delat v proizvodno bodo pa res imeli 700 evrov plače …

  • 18:56 12. April 2012.

    Ja prav imajo. <br />Popolnoma se strinjam, da se mora varčevati. Linearno zniževanje je velika napaka. Policistom na cesti nima …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.