Grdogledi natakarji na silvestrovo

Foto: Žurnal24 Sabina Kržič, novinarka Žurnala24. (Foto: Boštjan Tacol)
Dragi petični gostje, ne jezite se, če boste doživeli slow food, kot ga še nikoli niste.
Oglej si celoten članek

"Si želite doživeti nekaj novega, drugačnega in vznemirljivega? Ob svečani večerji in čarobnem silvestrskem večeru z bogatim programom boste v novo leto 2010 vstopili veseli in nasmejani." A takega veselja, ki ga takole obljublja eden izmed prestižnejših slovenskih hotelov, za vsak slučaj raje ne pričakujte. Reprezentativni sindikati v gostinstvu in turizmu so namreč svoje delavce pozvali, naj bo njihovo delo med prazniki, ko imajo sicer največ dela, točno tako slabo, kolikor je slabo plačano. Torej naj se za mizerno plačilo ob petkih in svetkih ne pretegnejo. Če bodo potrebovali odmor, naj si ga pač vzamejo. Če se jim ne da smehljati, naj se pač ne.

Zato sindikalisti tudi gostom sporočajo, naj se ne čudijo, če denimo natakarji ne bodo kipeli od prijaznosti in uslužnosti ali pa jih bo na vhodu v hotel, okiten z več zvezdicami, pričakal namrgoden receptor. Dragi petičneži, ne jezite se torej, če boste doživeli slow food, kot ga še niste, in boste na svojo slavnostno marinirano kuro in losose s pomarančami za 80 evrov čakali do drugega leta.

Bumerang. Tolaži me, ko vidim, kako se vse vrača kot bumerang. Ob bogato obloženih mizah finih restavracij in hotelov bodo namreč sedeli prav tisti, ki prošnje delavcev po višjih plačah odrivajo, ker da je recesija. Morda bodo zadnjo vsaj malce občutili tudi sami, ko bodo ugotovili, da na meniju ni nasmeha in prijaznosti osebja ter da brez tega tudi okus še tako drage specialitete le ni tako slasten.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.