Grčiji 384 milijonov iz Slovenije

Foto: Žurnal24 Govorice o razpadu evroskupine ne ponehajo. (Foto: iStockphoto)
Slovenski delež evropske 80 milijard evrov težke pomoči bo znašal 384 milijonov evrov, največ pa bo prispevala Nemčija.
Oglej si celoten članek

Slovenija bo prispevala 0,48-odstotni delež, kar znese 384 milijonov evrov, največji, skoraj 28-odstotni delež, ki bo znašal 22,4 milijarde evrov, pa bo prispevala Nemčija. Sledijo Francija s 16,8 milijarde evrov, Italija s 14,7 milijarde evrov in Španija z 9,8 milijarde evrov pomoči.

Finančni ministri držav v območju evra so odločitev o sprožitvi mehanizma 110 milijard evrov posojil Grčiji v prihodnjih treh letih sprejeli v nedeljo v Bruslju. Države v območju evra bodo v treh letih prispevale 80 milijard evrov, Mednarodni denarni sklad (IMF) pa preostalih 30 milijard evrov.

Države v območju evra morajo v prihodnjih dneh izvesti nacionalne postopke za izvedbo posojil, v nekaterih državah morajo odločitev potrditi nacionalni parlamenti.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.