Gorki je spet zaživel

Foto: Žurnal24 Župani Miro Kozelj (z desne), Ivan Štular in Damijan Perne so skupno vlogo za čr
Kranj. Vloga treh občin za črpanje evropskih sredstev za nadgradnjo čistilne naprave in kanalizacije.
Oglej si celoten članek

V Kranju, Šenčurju in Naklem do naslednjega poletja pričakujejo odločbo o črpanju skoraj 30 milijonov evrov iz Kohezijskega sklada za projekte na področju komunalne infrastrukture. Danes bodo na ministrstvo za okolje oddali skupno vlogo.

Nabor projektov
Predmet vloge je nabor treh projektov, ki vključujejo nadgradnjo kranjske centralne čistilne naprave (CČN) in več kot 80 kilometrov novega kanalizacijskega omrežja. Nanj bo priključenih skoraj deset tisoč prebivalcev. "Obstoječa CČN je stara četrt stoletja. Imamo težave z obratovanjem, zagotavljati pa moramo dodatna sredstva, da ne onesnažuje okolja," je dejal direktor kranjske komunale Aleksander Sašo Zupan.

Gradnja kanalizacije
Tri občine. Projekti so vredni 50 milijonov evrov, Kohezijski sklad naj bi prispeval 60 odstotkov. Izvajali naj bi se v obdobju 2011–2015. Vloga predvideva gradnjo fekalne kanalizacije v 14 krajih v občinah Kranj, Naklo in Šenčur.

Polni optimizma
Kranjski župan Damijan Perne je ob oddani vlogi manj zaskrbljen zaradi prihodnosti komunalne infrastrukture na tem območju, nakelski župan Ivan Štular pa vesel, da je projekt Gorki spet zaživel. Še pozimi so bili župani precej bolj zaskrbljeni. Bolj zadržan je bil šenčurski župan Miro Kozelj, ki je opozoril, da vloga rešuje severni del občine, medtem ko projekti južnega še vedno visijo v zraku.

Župani so priznali, da tudi tokrat nimajo zagotovil, da bodo pričakovana sredstva dobili; optimizem temelji predvsem na dejstvu, da sta tako vsebina projektov kot finančna vrednost z MO usklajeni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.