Gorenje bo zaprlo obrat, v katerem dela 120 ljudi

Foto: Gregor Katič Tovarna Gorenje. Foto: Žurnal24 main Tovarna Gorenje
120 zaposlenim bodo ponudili delo v Velenju.
Oglej si celoten članek

Gorenje bo do konca leta močno zmanjšalo proizvodnjo v obratu v Rogatcu, kjer izdelujejo komponente za hladilno-zamrzovalne aparate. Do konca avgusta prihodnje leto bodo obrat zaprli, so potrdili za Forbes Slovenija.

Gorenje ima že od leta 2019 tovarno hladilno-zamrzovalnih aparatov skupine Gorenje v Valjevem v Srbiji. “Obrat v Rogatcu zapiramo, ker z izdelavo komponent na tej lokaciji nismo več konkurenčni," so za Forbes pojasnili v Gorenju.

Gorenje, ki je od leta 2018 v lasti kitajske multinacionalke Hisense, ima poleg treh lokacij v Sloveniji (Velenje, Šoštanj in Rogatec) in tovarne v srbskem Valjevu še tovarno na Češkem.

Delavcem bodo ponudili delo v Velenju in zanje organizirali avtobusni prevoz, ker vožnja traja več kot eno uro v vsako smer, jim bodo ponudili tudi dodatek k plači. Kdor ponudbe ne bo sprejel, bo dobil odpoved in odpravnino.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:09 8. Oktober 2024.

    Samo borba za čim večji dobiček,ko je** ljudi

  • 08:39 8. Oktober 2024.

    In komentar Levice?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.