Golobič o Pahorju: Nisem presenečen

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nihče ni mogel biti presenečen, je o Pahorju in njegovem preklinjanju pred mikrofoni novinarjev dejal Golobič ob slovesu z mesta ministra za visoko šolstvo, znanost in razvoj.
Oglej si celoten članek

Namigovanja, da naj bi za objavo posnetka z "brifing" srečanja stala prav stranka Zares, je Gregor Golobič zavrnil z besedami: "Stranka Zares je na to že odgovorila, jaz sem tovrstnih igric in špekulacij navajen."

"Vedno sem pa poudarjal: politika nikoli ne sme urejati medijskega področja, dokler novinarski poklic sam nase ne bo vzel te naloge in se sam reguliral, ne bo nič iz vsega skupaj. Ob tem primeru mislim, da se začenjajo odpirati ... neka prava vprašanja, ki, upam, da se bodo znotraj novinarskega ceha temeljito prediskutirala in pripeljala do nekih zaključkov," je dodal.

"Glejte, to je stvar osebnega sloga, jaz se v to ne bi spuščal, na nek način mislim, da nihče ni mogel biti presenečen," je Golobič dejal na vprašanje, kako komentira raven komunikacije med novinarji in premierjem.

Golobič je sicer izrazil zadovoljstvo nad opravljenim delom. Izpostavil je povečanje javnih sredstev, namenjenih znanosti, tehnološkemu razvoju in visokemu šolstvu, ter sprejetje strateških dokumentov na področju visokega šolstva in raziskovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.