Golob in von der Leyenova: Varčevanje in solidarnost bosta ključna

Foto: Epa
Foto: Epa
Premier Robert Golob je danes ob robu Blejskega strateškega foruma (BSF) na delovnem kosilu gostil predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen.
Oglej si celoten članek

Golob in von der Leyenova sta poglede na aktualna vprašanja v Evropski uniji in največ pozornosti namenila aktualnim razmeram na trgu z električno energijo, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Prostovoljno varčevanje s plinom in solidarnost bosta v prihajajočih mesecih ključnega pomena, sta se glede razmer na trgu z električno energijo, ki se v zadnjih dneh sooča z izrazitim zvišanjem cen, strinjala slovenski premier in predsednica Evropske komisije. Pri tem sta poudarila, da mora EU ohraniti ambicioznost pri diverzifikaciji energetske oskrbe in zelenem prehodu.

Govorila sta tudi o širitvi EU na države Zahodnega Balkana, tudi glede na spremenjene geopolitične razmere v Evropi. V tem okviru je bilo govora zlasti o pristopnemu procesu Bosne in Hercegovine, so sporočili.

Von der Leynova, ki se je ob robu BSF srečala tudi s predsednikom republike Borutom Pahorjem, je na Twitterju zapisala, da je imela z obema zelo dober pogovor. Kot je dodala, so razpravljali o pomenu nadaljnje krepitve vezi s partnerji na Zahodnem Balkanu ter reševanja razmer na energetskih trgih in varnosti oskrbe.

Srečanje predsednica Evropske komisije in slovenskega premierja je bilo njuno drugo dvostransko srečanje po Golobovem junijskem obisku v Bruslju, so še sporočili iz njegovega kabineta.

Slovenija Golob: "Vstopamo v težko situacijo"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • zoo
    14:23 30. Avgust 2022.

    DIREKTOR naftnog giganta Shella, Ben van Beurden, upozorava da bi Europa mogla biti suočena s ograničenim pristupom energentima i dulje …

  • MS
    13:29 30. Avgust 2022.

    Uršula ima brezpogojno prav! Putina je treba USTAVITI, Putin osebno, je v četrtek 11.06.2022 izjavil da si Rusija prizadeva povrniti …

  • 13:16 30. Avgust 2022.

    v se klaus švabove lutke sodijo samo še v zapor

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.