Gobarko reševali s helikopterjem

Foto: GRS Tolmin, skupina Ajdovščina
Foto: GRS Tolmin, skupina Ajdovščina
Gobe je nabirala na Nanosu.
Oglej si celoten članek

"V soboto smo odhiteli na pomoč na Nanos, kjer se je gobarki pri nabiranju zdrsnilo in si je hudo poškodovala nogo," so objavili reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdoviščina. 

Poleg njih je na pomoč odhitela še postojnska skupina GRS Ljubljana. 

"Reševalci GRS Tolmin-skupina Ajdovščina in GRS Ljubljana-skupina Postojna smo poškodovanko oskrbeli, jo na nosilih prenesli na odprt prostor, namestili v heli vrečo in pripravili za dvig v helikopter," so zapisali. 

Nesrečno gobarko so odpeljali v bolnišnico Šempeter, gorski reševalci pa so ji v objavi še zaželeli hitro okrevanje. 

xxx

Včeraj smo poročali o opozorilih hrvaških gorskih reševalcev gobarjem, saj je imela samo postaja gorske reševalne službe Delnice v enem tednu pet reševalnih akcij zaradi izgubljenih gobarjev

Hrvaški gorski reševalci so dali tudi več konkretnih nasvetov, ki lahko pridejo prav tudi našim gobarjem. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.