Gledali vam bodo v kozarec

Foto: Ivan Zupič
Foto: Ivan Zupič
Poostren nadzor na cesti ter v gostinskih in trgovskih lokalih.
Oglej si celoten članek

V petek se začne tretji del preventivne akcije "0,0 šofer – trezna odločitev", ki jo ministrstvo za zdravje koordinira v okviru Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje od 2013 do 2022.

"Glede na to, da prihaja čas martinovanja, ki je še posebno povezan z uživanjem alkoholnih pijač, organizatorje javnih prireditev, lastnike gostinskih lokalov in trgovce pozivamo, naj pri prodaji in ponudbi alkoholnih pijač dosledno spoštujejo določbe zakona o omejevanju porabe alkohola in alkohola ne prodajajo in ponujajo opitim in mladoletnim," so zapisali na ministrstvu za zdravje.

Policija bo med 8. in 10. novembrom opravljala poostrene nadzore v zvezi z vožnjo pod vplivom alkohola, skupaj s pristojnimi inšpektorati pa bo intenzivno nadzirala tudi nedovoljeno prodajo in ponudbo alkohola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.