Glavobol za dva milijona

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Spor trgovcev. Najboljši sosed toži Hervis zaradi najema prostorov.
Oglej si celoten članek

“Tožbeni zahtevek Mercatorja je nenormalno visok. Iluzorno in daleč od realnosti je pričakovati, da bi v tistih njegovih prostorih nekdo v tem času lahko zaslužil dva milijona evrov,” komentira Aleš Černe, prvi mož Hervisa. Družbo, ki jo vodi, je namreč doletela tožba najboljšega soseda, vredna nekaj več kot dva milijona evrov. Prva obravnava bo danes na koprskem okrožnem sodišču.

Različni tolmačenji

Spor med trgovcema je nastal zaradi prostorov, ki jih je imel Hervis najete v Mercatorjevem hipermarketu v Kopru. “Imeli smo pogodbo o najemu za deset let z možnostjo podaljšanja. Po izteku omenjenega obdobja smo imeli z najemodajalcem drugačno tolmačenje termina “možnost podaljšanja” in od tega “razhoda” smo v Mercatorjevih prostorih ostali še skoraj dve leti. Medtem smo iskali druge primerne prostore za trgovino in se leta 2010 preselili v nov Tušev center,” razlaga Černe.

Mediacija zavrnjena

Mercator je predlog sodišča za mediacijo odbil. “Pričakujem pa, da bo svoj odškodninski zahtevek dramatično znižal,” je odločen prvi mož Hervisa. Mercatorjevi prostori v Kopru so sicer edini, ki jih je ta trgovec s športnimi izdelki sploh najel pri najboljšem sosedu.

V Mercatorju so z odgovori glede svoje dvomilijonske tožbe zelo skopi, podrobnejših informacij ne želijo razkriti, potrjujejo pa, da je tožbeni zahtevek res nastal zaradi spora pri najemu prostorov na Obali. Glede višine naj bi po njihovem šlo za škodo, ki je nastala v Mercatorju zaradi nepravočasne izpraznitve poslovnih prostorov.

Dobička ni dovolj

Po javno dostopnih podatkih je Hervis v Sloveniji lani pridelal le 195 tisočakov dobička, medtem ko je v letih pred tem po podatkih baze Gvin čisti poslovni izid nekajkrat višji. Leta 2010, ko se je Hervis v Kopru preselil v druge poslovne prostore, je znašal dobrih 1,8 milijona evrov, v letu pred tem pa je presegel dva milijona.

Po javno dostopnih podatkih sta Hervis v zadnjih dveh letih doleteli le še dve tožbi, letos ene fizične osebe in lani skupine oseb; njun skupni znesek dosega le 7.514 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:47 3. Oktober 2012.

    Mene čudi, kako pa Mercatorjev INTERŠPORT sploh še lahko deluje ... te trgovine so bolj ali manj prazne.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.