Glasovi koalicije bodo zadostovali

Foto: Žurnal24
Arbitražni sporazum bo državni zbor sprejemal z navadno večino, saj je večina poslancev zavrnila zakon o dvotretjinski večini.
Oglej si celoten članek

Opozicijska stranka SDS je zahtevala, da poslanci o arbitražnem sporazumu med Slovenijo in Hrvaško, na podlagi katerega bi državi s pomočjo mednarodnih arbitrov določili mejo, odločajo z dvotretjinsko večino. Pri tem so ju podprli tudi poslanci drugih dveh opozicijskih strank, SLS in SNS.

A je koalicijska večina zahtevo opozicije gladko zavrnila, je poročal Radio Slovenija. Po mnenju koalicijskih strank je namreč pravno nevzdržno, da bi DZ z enim zakonom sprejemal način, kako se odločati o drugem zakonu. Prav tako pa v primeru sprejetja takšnega zakona koalicija v DZ ne bi imela potrebne večine za sprejetje zakona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.