Gimnazija Moste: Zaradi koronavirusa doma ostali trije dijaki in profesorica

Foto: Nik Rovan Slovenske novice: V šolstvu se obeta kup novosti Foto: Profimedia Dijaki v srednji šoli
Bralec nas je opozoril, da naj bi zaradi bojazni pred okužbo s koronavirusom doma ostalo nekaj dijakov in profesorica z Gimnazije Moste v Ljubljani. Ravnateljica šole Špela Škof Urh nam je potrdila, da so od ponedeljka preventivno doma 3 dijaki in profesorica. Vsi štirje so bili posredno ali neposredno v stiku z okuženo osebo.
Oglej si celoten članek

Trije dijaki in profesorica z Gimnazije Moste so se v ponedeljek. 2. marca udeležili izobraževalnih delavnic Moje podjetje v Ljubljani. Pri enem od predavateljev so kasneje potrdili okužbo s koronavirusom in je 25. okužena oseba pri nas.

Za okužbo izvedeli šele po enem tednu

Kot nam je povedala ravnateljica Gimnazije Moste, Špela Škof Urh, dijaki sicer niso bili v stiku z glavnim koordinatorjem delavnic, pri katerem so potrdili okužbo. Z njim so kontaktirale le nekatere mentorice dijakov, ki so bili na delavnici. Med njimi tudi profesorica Gimnazije Moste. Za možnost okužbe s koronavirusom je izvedela šele v ponedeljek ta teden

Zdravnik jo je napotil na delo

Ravnateljica šole je še povedala, da je bila profesorica sicer pri zdravniku, vendar jo je ta napotil na delo. V ponedeljek ta teden je imela dve šolski uri pouk. Nekaj minut je bila tudi v zbornici, vendar so bili drugi profesorji pri pouku, zato z njimi naj ne bi imela stikov. Zatem je za kratek čas zapustila šolsko poslopje. V tem času je prejela klic koordinatorja delavnice. Sporočil ji je, da so pri njem potrdili okužbo s koronavirusom. O tem je nemudoma obvestila ravnateljico v šolsko poslopje pa se ni več vrnila.

Foto: Profimedia Dijaki v srednji šoli
Ravnateljica je preventivno domov napotila tudi 3 dijake, ki so bili skupaj s profesorico na delavnicah. Kljub temu da niso bili v neposrednem stiku z okuženim koordinatorjem delavnice, obstaja tveganje okužbe s koronavirusom tudi pri njih. Ali je bil kateri od dijakov z Gimnazije Moste že testiran za okužbo z virusom še ni znano, profesorica pa naj bi to storila prihodnji ponedeljek.

Možnost okužbe na osmih srednjih šolah

Delavnice, ki je potekala v Ljubljani, se je sicer udeležilo približno 30 dijakov in njihovi mentorji z različnih srednjih šol iz vse Slovenije. Potek dogodkov bomo spremljali in vas o tem obveščali.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:45 11. Marec 2020.

    Mi smo pa otroke obdržali doma. Preprosto se lažemo, da sta zbolela in ju zato ni. Vlada na žalost ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.