Gigasport zapira svoja vrata

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Veriga športnih trgovin Gigasport v lasti družbe Kastner & Öhler je v sredo napovedala umik iz Slovenije in koncentracijo na domačem trgu.
Oglej si celoten članek

Svoje lokacije v Mariboru, Celju in Ljubljani naj bi zaprla do sredine leta, so sporočili s sedeža družbe. Že pred tem so opustili lokacije na Češkem in Slovaškem.

Negativni trendi na trgu

V družbi Kastner & Öhler so pojasnili, da je primerjalno majhen slovenski trg v zadnjih letih doživljal negativne trende, gospodarske razmere pa niso ravno obetavne. "Zato je umik iz Slovenije logična posledica," so povedali v podjetju. Družba Kastner & Öhler ima v Sloveniji poleg omenjenih treh poslovalnic še eno trgovino, in sicer K & Ö v Ljubljani.

Bili so prvi

V Avstriji se medtem Gigasport kljub težkim razmeram razvija stabilno. K temu je prispevalo tudi sodelovanje s Sportom 2000, ki se je v odnosu do dobaviteljev razvilo v močno partnerstvo.

Marca pa bo Gigasport zagnal novo spletno trgovino, katere poseben poudarek bo v tesni povezavi med klasičnim in spletnim poslovanjem. Kastner & Öhler je bilo prvo tuje podjetje s športnimi trgovinami, ki je začelo poslovati v slovenskem prostoru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:47 27. Februar 2014.

    Jebi se desni komunist,poglej tvoje SSDSS ovce kako so bili pridne komunjare.

  • 17:42 27. Februar 2014.

    Čehi niso prav nič bogi, v zadnjih 10-15 letih so nas dohiteli in že prehiteli, kmalu bo njihova tudi Radenska!

  • 17:34 27. Februar 2014.

    še malo pa bomo imeli napovedanih 60.000 delovnih mest.................................................aja, ukinjenih

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.