Fischer zaupa v Slovenijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstrijski predsednik verjame, da lahko Slovenija sama reši svoje gospodarske in finančne težave.
Oglej si celoten članek

Avstrijski predsednik Heinz Fischer je po pogovoru s predsednikom Slovenije Borutom Pahorjem izrazil zaupanje, da lahko Slovenija sama reši svoje gospodarske in finančne težave."Verjamem in si želim, da bi Slovenija svoje težave kar najbolje rešila," je dejal Fischer. Kot je dodal, je najboljša pomoč, ki jo lahko Avstrija svoji sosedi nudi na bilateralni ravni, to, da kar najbolj podpira menjavo, sodelovanje, trgovino in prenos tehnologije med državama.

 

Druga raven je evropska raven "in pri tem lahko rečem le, da se je Avstrija doslej - brez samohvale - v EU vedno obnašala solidarno", je izpostavil Fischer. Kot je dodal, so bile avstrijske oblasti zaradi podpore Sloveniji včasih tudi tarča kritik lastnega prebivalstva. A je dodal, da Dunaj na evropski ravni državam v težavah ne pomaga zaradi občutka karitativnosti, ampak zato, ker verjame, da smo vsi na istem čolnu, ladja pa mora ostati plovna.

Slovenski predsednik je izpostavil, da je Avstrija tretja najpomembnejša gospodarska partnerica Slovenije in prva med tujimi investitorkami. Iz Avstrije namreč prihaja kar 48 odstotkov tujih neposrednih investicij v Sloveniji.

Zainteresirani za investicije

 

Pahor je poudaril, da ima Slovenija z avstrijskimi investitorji večinoma zelo dobre izkušnje, zato je Fischerja opozoril tudi na paket privatizacije, ki ga pripravlja slovenska vlada. Slovenski predsednik je poudaril, da je naklonjen odpiranju Slovenije navzven, dobrodošli pa bodo tudi morebitni zainteresirani investitorji iz Avstrije.

Sicer pa sta Pahor in Fischer enotnega mnenja glede Sirije. "Pred mesecem dni smo bili priče strašni tragediji, ko je bilo uporabljeno kemično orožje zoper civilno prebivalstvo," je poudaril Pahor. Po njegovem gre za "grozljivo dejanje, ki je prepovedano po mednarodnem pravu".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:56 9. Oktober 2013.

    sej nima IQ koeficienta kot kura....ne verjame on našim nič!! To je samo iz olike.

  • 14:59 2. September 2013.

    g. FIŠER, NE ZAUPAJTE PREVEČ, SAMI LOPOVI SO V TEJ NEKDAJ PRIJAZNI DRŽAVI

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.