Filmsko: Policisti s helikopterjem reševali krave

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Policijski helikopter na pomoč v gore konec tedna poletel kar osemkrat, reševal je tudi krave.
Oglej si celoten članek

Policijski helikopter je moral konec tedna na pomoč v gore in druge težko dostopne kraje poleteti kar osemkrat. Reševali so neprimerno opremljene planince, planince, ki so se poškodovali, pa tudi dve kravi.

V sobote dopoldne je helikopter skupaj z ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije reševal dva neustrezno opremljena tujca, ki sta se odpravila na Mangart, pri sestopu pa obstala na delno zasneženem terenu. S planine Prevala so popoldne v zdravstveno ustanovo prepeljali še tujo pohodnico, ki je padla na poti in si poškodovala roko.

V nedeljo je helikopter poletel na pomoč alpinistu, ki se je zaradi odloma skale poškodoval pri plezanju v Vršičih. Nato je poletel na Skuto, kjer je pohodnica padla na zahtevni planinski poti, zvečer pa še v Tolmin, od koder sta bila zaradi nesreče vozila v zdravstveno ustanovo prepeljani dve osebi.

V petek popoldne so morali gorski reševalci posredovati v severovzhodnem grebenu Planjave, od koder so rešili dva plezalca, ki sta zaradi nevihte obtičala v steni, zvečer so pomagali še jadralnemu padalcu, ki se je ponesrečil na Potoški gori.

Precej nenavadno reševanje pa je potekalo v petek zjutraj, ko so reševalci na planini Koren s pomočjo veterinarja in helikopterjem iz grape, v katero sta zašli, rešili dve kravi in ju z jeklenico ločeno prepeljali nazaj na planino. Eno kravo sta lastnika uspela rešiti sama.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:50 24. Junij 2024.

    Zastonjski taksi prevozi se nadaljujejo !

  • 16:58 24. Junij 2024.

    Edine upravičene do reševanja sta bili mukici. Vsem ostalim bi bilo potrebno krepko zaračunati delo veh ekip in helikoptersko vožnjo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.