Filmski lov na podivjanega voznika končan z razbitim policijskim avtom

Foto: PU Novo mesto Zaseženo vozilo 33-letnega Gruzijca.
Foto: PU Novo mesto Zaseženo vozilo 33-letnega Gruzijca.
Na območju PU Novo mesto so imeli policisti veliko dela s tihotapcem. Divjal je po belokranjskih cestah in nato skušal pobegniti peš. A je na nekaj pozabil ...
Oglej si celoten članek

V torek malce po 16. uri so policisti med Podzemljem in Krasincem ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke DR 7.0 italijanskih registrskih oznak.

Voznik ni upošteval signaliziranja policistov in je z veliko hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri Metlike. Blizu Drašičev je vozilo ustavil in skušal pobegniti peš.

A voznik je pred pobegom pozabil na ročno zavoro, zato se je avtomobil začel premikati vzvratno po klancu navzdol in trčil v policijsko vozilo.

Foto: PU Novo mesto DR 7.0 Policisti so voznika prijeli in ugotovili, da gre za 33-letnega državljana Gruzije. Ta je tihotapil šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Dve uri kasneje še en

Dobri dve uri kasneje so policisti na območju Gradaca ustavili voznika avtomobila Volkswagen Taigo slovenskih registrskih oznak. Vozil ga je 32-letni državljan Gruzije in prevažal sedem državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo.

Obema Gruzijcema so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:53 16. Oktober 2024.

    Vsega tega ne bi bilo če bi se izvajala kontrola na meji tako kot je bilo napovedano. Ampak, eno rečeno, …

  • 12:54 16. Oktober 2024.

    Vse kar je nezakonito sam terat nazaj, k nam prihajajo sami kriminalci in nič drugega!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.