Fakin ostaja za krmilom kot v. d.

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je danes za vršilca dolžnosti generalnega direktorja zavoda imenovala Sama Fakina.
Oglej si celoten članek

Sedanji prvi mož zavoda Samo Fakin, ki mu 15. maja poteče mandat, tako začasno ostaja na čelu ZZZS, in sicer do imenovanja generalnega direktorja, a najdlje za eno leto.

Predsednica upravnega odbora Lučka Böhm je spomnila, da je skupščina ZZZS na zadnji seji po izpeljanem razpisu sprejela sklep, da se Fakina imenuje za generalnega direktorja v naslednjem mandatnem obdobju, a za sklep ni bilo soglasja DZ.

Ker se Fakinu mandat generalnega direktorja izteka, pa je treba imenovati vršilca dolžnosti direktorja. Böhmova je pojasnila, da so se v upravnem odboru za Fakina odločili nenazadnje zato, ker je na zadnji seji skupščine dobil tako prepričljivo večino pri glasovanju o imenovanju za generalnega direktorja in ker zaupajo v njegovo sposobnost, da opravlja to pomembno in odgovorno funkcijo.

Sklep, da se Fakina imenuje za vršilca dolžnosti generalnega direktorja, je skupščina sprejela brez glasu nasprotovanja. Sklep je dokončen in k njemu ni potrebno soglasje DZ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.