Facebook preprečuje kopiranje baze prijateljev

Foto: Google Plus
Foto: Google Plus
Po pojavu Google+ navdušenec razvil dodatek, ki izvozi e-naslove Facebook prijateljev. Te lahko potem uvozite na Googlovo družabno omrežje. Dodatek je Facebook že onemogočil. Pomembno odločitev mora sprejeti tudi Apple.
Oglej si celoten članek

"Facebook se zelo trudi preprečiti izvoz vaših prijateljev. Danes so začeli z odstranjevanjem e-poštnega naslova iz profila, tako da dodatek mnogim ne bo deloval," je zapisal razvijalec dodatka Mohamed Mansour.

Gre sicer za dodatek h Googlovemu brskalniku Chrome, ki na Facebook doda nov gumb Export friends! (Izvozi prijatelje.)

Da je uporaba takega dodatka v nasprotju s pogoji uporabe Facebooka, pa opozarjajo pri spletnem časopisu Cnet.

Ob prijavi na Facebook se namreč strinjate, da podatkov o uporabnikih ne boste zbirali in da do Facebooka ne boste dostopali prek raznih avtomatiziranih orodij, kamor bi lahko šteli tudi omenjeni dodatek.

Na Google+ tudi Zuckerberg

Isti časopis je tudi prišel do zaključka, da si je profil na Google+ že naredil tudi ustanovitelj Facebooka, 27-letni milijarder Mark Zuckerberg. Čeprav na profilu, ki velja za pravega v množici lažnih, ni objavil še ničesar, ga je v svoje kroge uvrstilo že skoraj 30 tisoč ljudi. Šef Googla Larry Page je na svojem omrežju sicer zbral šele slabih 20 tisoč "zasledovalcev".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.