Evro prihranka na kvadrat

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Najsodobnejša kotlovnica v državi že niža račune. V ozračje 12 tisoč ton ogljikovega dioksida manj.
Oglej si celoten članek

Štiri milijone evrov vredna prenova in nadgradnja kotlovnice na Planini, ki omogoča soproizvodnjo električne in toplotne energije, je zaključena. Stanovalce že ta mesec čaka nižji račun za ogrevanje. Upravljalec jim bo do leta 2021 skupaj 11-krat izplačal po četrt milijona evrov. Znesek se razdeli na skupne ogrevane površine; v soseski jih je dobrih 260 tisoč kvadratnih metrov, kar pomeni slab evro na kvadratni meter, za lastnika 70 kvadratov velikega stanovanja pa za okrog 66 evrov nižji račun.

"V mojem primeru pomeni renta polovico računa za ogrevanje," pravi Beno Fekonja, eden od predstavnikov civilne iniciative, ki je pobude za varčnejšo rabo in zniževanje stroškov ogrevanja začela leta 2007.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.