Eva Irgl potegnila črto: "Odločitev za ta korak ni bila lahka"

Foto: Anže Petkovšek Izjava Eve Irgl v štabu predsedniškega kandidata Anžeta Logarja v kavarni Slamič.
Foto: Anže Petkovšek Izjava Eve Irgl v štabu predsedniškega kandidata Anžeta Logarja v kavarni Slamič.
Za Logarjem še Eva Irgl.
Oglej si celoten članek

Poslanec Anže Logar je preko družbenih omrežjih prejšnji teden sporočil, da se je odločil za politično pot izven SDS in da na njo ne stopa sam.

Predsednik stranke SDS Janez Janša se je na Logarjev odstop odzval v svojem slogu, njegov komentar si lahko preberete na tej povezavi.

Zdaj pa je Logarju sledila tudi njegova kolegica Eva Irgl, ki je bila članica stranke SDS 20 let. 

"Hvaležna sem za vse izkušnje, ki smo jih skupaj delili, in za vse tiste srčne ljudi, s katerimi sem se na svoji dosedanji politični poti srečevala. Priznam, ob tem mi je tudi težko. Odločitev za ta korak ni bila lahka, ampak čutim, da je bila nujna. V meni je dozorela naravno," je pojasnila.

"Namreč, ujetost v žaljivo in sovražno atmosfero nas družbo kot celoto že dolgo vleče navzdol in hromi naše potenciale. Politična širina, raznolikost pogledov, pripravljenost na skupno iskanje najboljših rešitev pa nas lahko pelje navzgor. Prihaja čas, ki bo presegel politiko konflikta 'dveh polov' in v prostor vnesel prepotrebno povezanost, ravnovesje in prijetnejše vzdušje. V pot, ki vzpodbuja politično širino v dobro Slovenije, globoko verjamem," je dodala dolgoletna poslanka.

Logar preko Platforme sodelovanja snuje program za ustanovitev nove stranke, pri tem pa mu pomaga tudi Eva Irgl. Oba bosta iz poslanske skupine SDS izstopila pred prihodnjo redno sejo, torej naslednji teden. 

Logar si želi, da bi njegova stranka po novem letu v državnem zboru dobila svojo poslansko skupino, poroča Delo. Tretji član naj bi bil Dejan Kaloh, ki je prav tako napovedal izstop iz SDS.

xxx

Janša: Nekoč je bil ta grožnja Demos, danes je SDS

Janez Janša medtem Logarjevo Platformo sodelovanja označuje za projekt Virant 2. Na družbenem omrežju X je zapisal, da "niti en samcat medij ni omenil, da je stranka SDS doslej že trikrat ob sestavljanju vlade vanjo vključila stranke iz levega pola" - DeSUS, SMC, sklenila pa je tudi Partnerstvo za razvoj s stranko SD.

"Ko gre za sodelovanje, nikoli ni bil in tudi danes ni problem SDS. Projekt #Virant2 zato ni lansiran zaradi sodelovanja, ampak iz ravno nasprotnih nagibov: Zato, da se prepreči zmaga SDS in omogoči vlada izključevanja - brez sodelovanja s SDS. Ker je samo vlada s SDS z njenim kadrovskim potencialom, znanjem, izkušnjami in operativnimi sposobnostmi zmožna voditi državo suvereno oziroma izven neposrednega vpliva stricev in globoke države," je prepričan Janša.

Ob tem tem je znova izpostavil vse grehe "globoke države", ki da je bila "sposobna izpeljati divjo privatizacijo ali kasneje oprati 2 milijardi dolarjev za Iranski režim v času trojnih sankcij", brez obsodbe.

"Ko slišite, kako poljubno in lahkotno se mimo dokazanih dejstev izgovarja beseda 'sodelovanje' - vedite, da je z njo v bistvu mišljeno sodelovanje PROTI komerkoli, ki bi lahko ogrozil kriminalno združbo, organizirano v globoko državo. Nekoč je bil ta grožnja Demos, danes je SDS," je sklenil Janša.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 46

  • 07:53 15. Oktober 2024.

    Janša bi prodal Slovenijo, samo da bi se dokopal do solzivca in vodnega topa. In milijard, seveda.

  • 06:52 15. Oktober 2024.

    Lahko, da je to njen zadnji mandat v poslanskih klopeh...itak jo ne bomo pogrešali.

  • 23:35 14. Oktober 2024.

    Kako rada bi jim verjela, ampak ker so se učili od "najboljšega" se mi zdi, da držijo figo v žepu.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.