Erjavec po več urah le prepričal poslance DeSUS

Foto: Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za obrambo Karla Erjavca pred odborom DZ za obrambo
Foto: Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za obrambo Karla Erjavca pred odborom DZ za obrambo
Karl Erjavec ima štiri podpise poslancev DeSUS. "Sem optimist in obstaja možnost, da oblikujemo novo vladi," je ocenil Erjavec.
Oglej si celoten članek

V torek je prvak DeSUS in potencialni kandidat za mandatarja Karl Erjavec več ur sedel s poslanci svoje stranke. Pozno zvečer so le prišli do dogovora, da bodo vsi štirje poslanci prispevali podpise pod predlog konstruktivne nezaupnice. Erjavec naj bi poleg omenjenih štirih glasov imel še glasove poslancev LMŠ, SD, Levice in SAB - skupno 43 poslancev.

Erjavec in opozicijske stranke, združene v KUL za petek napovedujejo vložitev konstruktivne nezaupnice. To pomeni, da bo državni zbor o nezaupnici odločal prihodnji teden. "Sem optimist in obstaja možnost, da oblikujemo novo vlado," je Erjavec dejal v torkovi večerni izjavi v DZ in pojasnil, da se bodo danes tudi konkretno pogovorili o postopku.

Covid-19 To pred sejo vlade pravi Janša glede sproščanja ukrepov in odprtja šol

Poslanci DeSUS še naprej molčijo

Pred medije je sicer v torek stopil le Erjavec, medtem ko poslanci DeSUS še vedno molčijo. Večina jih ne daje izjav že od izstopa stranke iz koalicije Janeza Janše. S tem so puščali odprta vrata ugibanjem o njihovem morebitnem sodelovanju z aktualno vlado v primeru neuspeha nezaupnice.

A je Erjavec v torek poudaril, da tudi v tem primeru poslanci DeSUS ne bodo mogli podpirati aktualne vlade in ne bo posamičnih dogovorov, ampak bodo pač v opoziciji. Torkovo razpravo s poslanci je označil za odkrito, zavrnil pa nekatere navedbe v medijih o grožnjah in izsiljevanju poslancev.

Covid-19 Nikomur ni jasno, kaj se dogaja v BiH. Začudeni tudi zdravniki.

Erjavec govoril tudi s Počivalškom

Prvak DeSUS verjame, da bo nezaupnica vladi uspela, sam pa prevzema odgovornost za 43 poslanskih glasov. Spomnil je, da potrebujejo tudi glasove iz SMC in pojasnil, da je imel v tem tednu kratek pogovor s predsednikom SMC Zdravkom Počivalškom. Vsebine ni želel komentirati.

SMC je podporo Erjavcu sicer odrekla. Počivalšek je v torek zvečer na Twitterju navedel, da je že čas, da se preštejejo v parlamentu in se ta zgodba razčisti. "Da se potem lahko vsi skupaj osredotočimo na epidemijo in ekonomsko krizo," je dodal.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 09:33 14. Januar 2021.

    Ha ha Charlie Brown MISLI da je prepričal svoje poslance ... malo morgen! Prej so puško vrgli v koruzo, iščejo …

  • 16:59 13. Januar 2021.

    kdo zaboga hoče erjavčevo vlado,nobeden ga ni volil,saj še v parlament ne more več.sit sem teh bedakov na vladi kjer …

  • 13:10 13. Januar 2021.

    Štiriurno prepričevanje nedvomno priča o veliki enotnosti v DESUsu, kar je Erjavec že večkrat poudaril. Pri takem prepričevanju, se lahko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.