Enega našli mrtvega, drugega še iščejo

Foto: Žurnal24 Domneva, da najdeno truplo pripada pogrešanemu Slovencu, se je uresničila.
Identifikacija trupla, ki so ga našli v zalivu Valovina pri Pulju, je potrdila, da gre za 63-letnega Pirančana. Njegovega pogrešanega kolega še iščejo.
Oglej si celoten članek

Hrvaški pristojni organi so na podlagi testov DNK potrdili, da je umrli moški eden izmed dveh Slovencev, ki sta pogrešana od prejšnje sobote, ko sta s petmetrskim čolnom izplula iz Pirana. Namenjena sta bila na hrvaški otok Olib v bližini Zadra, a se je za njima izgubila vsaka sled.

Slovenija je Hrvaško o izginotju obvestila v četrtek, poizvedovanja pri tamkajšnji policiji in luških oblasteh pa so bila zaman, saj se Slovenca nista oglasila v pristaniščih ali prečkala državne meje.

Hrvaške oblasti so danes nadaljevale iskanje drugega pogrešanega, pri čemer je pomagalo tudi letalo. Hrvaški nacionalni urad za iskanje in reševanje na morju je še sporočil, da je o pogrešanem čolnu obvestil vse ladje na območju svoje pristojnosti. Ladje hrvaške policije in luške kapitanije iščejo pogrešanega na območju Pulja in Brionov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.