Ena rožica, dve rožici ...

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Čebele so podkovane v matematiki, so odkrili znanstveniki. Žuželke namreč znajo šteti do štiri.
Oglej si celoten članek

Raziskovalci z Univerze Queensland so sestavili predor in v njem postavili pet znamenj. Ob eno znamenje so postavili cvetlični nektar in v tunel spustili čebele. Čebele so hrano našle in nato vedno znova letele k istemu znamenju, še tudi potem ko so znanstveniki hrano že odstranili.

"Odkrili smo, da čebele lahko izvežbamo tako, da bodo vedno iskale hrano pri tretjem znamenju," je povedal član raziskovalne ekipe Mandyam Srinivasan. Če bi jih natrenirali za četrto znamenje, bi iskale hrano tam in tako naprej. Vendar se njihova sposobnost štetja pri številki štiri očitno konča," je še dodal.

"Bolj kot gledamo te male živalce, ki imajo možgane v velikosti sezamovega semena, bolj čudovite so. Resnično imajo sposobnosti, ki so sicer značilne za bolj razvita bitja," pravi znanstvenik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.