Elan za povezave s Seawayem in Alpino

Foto: Žurnal24 Vrednost Elanove stečajne mase znaša 40,5 milijona evrov, za stroške pa je bilo
Nadzorniki družbe Elan Group so potrdili srednjeročni poslovni načrt, ki med drugim vključuje povezovanje z Alpino in Seawayem.
Oglej si celoten članek

Nadzorniki Elan Groupa (nekdanji Skimar) so potrdili tudi dnevni red za skupščino podjetja, ki je predvidena za začetek julija. Glavna točka bo poleg potrditve poslovnega načrta tudi dokapitalizacija družbe, o višini slednje pa bodo odločali lastniki. Uprava si sicer želi dokapitalizacijo v višini do 25 milijonov evrov, je povedal predsednik nadzornega sveta Gregor Gomišček.

 

Izgube

Kriza v podjetju se je zaradi slabe prodaje smuči in ohladitve na trgu jadrnic poglobila spomladi, ko so na dan prišle informacije, da se izguba že približuje sedmim milijonom evrov.

Kapitalska družba, DSU in Triglav so kot lastniki Elanove skupine že na zadnji skupščini zadolžili upravo za pripravo strateškega načrta poslovanja, ki bo podlaga za odločanje lastnikov o sanaciji poslovanja, in izpeljavo projektov konsolidacije obeh ključnih dejavnosti Elana, torej zimskega programa in programa jadrnic.

V Kapitalski družbi, največjem Elanovem lastniku, so prepričani, da obstajajo dobre možnosti za celovito sanacijo sistema, ki bo omogočala nadaljnji razvoj družbe ter bo dolgoročno prispevala k večji konkurenčnosti družbe in povečevanju vrednosti naložbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.