Eksplozija razdejala večstanovanjsko hišo, eden mrtev

Foto: GARS Jesenice
Foto: GARS Jesenice
V večerni eksploziji plina na Slovenskem Javorniku je umrl 74-letni stanovalec.
Oglej si celoten članek

V večstanovanjski hiši na Slovenskem Javorniku v občini Jesenice je danes nekaj pred sedmo zvečer odjeknila ekpslozija. "Po prvih podatkih je prišlo do eksplozije plina v stanovanju, v katerem je bil v tem času 74-letni moški, ki je zaradi posledic eksplozije na kraju umrl," je sporočil Roland Brajič s kranjske policijske uprave.

Kot je dodal, so interventne službe še vedno na kraju: "Požar so pogasili gasilci. Iz stavbe so bili evakuirani štirje stanovalci. Nobeden od njih ni bil telesno poškodovan. Policisti so kraj zavarovali in opravljajo ogled. Vzrok za eksplozijo plina v stanovanju še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Nastala je velika premoženjska škoda. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo."

Na prizorišče požara je prihitelo 31 gasilcev z desetimi vozili, ob poklicnih z GARS Jesenice še člani PGD Jesenice in PGD Koroška Bela. "Ob našem prihodu je bil požar v pritličnem stanovanju že povsem razvit in je povsem uničeno. V zgornjih nadstropjih so popokala stekla, poškodovana sta fasada in del ostrešja," nam je povedal vodja intervencije Peter Zupan z GARS Jesenice. Gasilci so se spet izkazali: požar so ukrotili v manj kot desetih minutah in preprečili še večjo škodo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 23:01 28. Maj 2024.

    plin je potrebno v večstanovanjskih stavbah strogo prepovedati.

  • 22:13 28. Maj 2024.

    Ja starost je heba. Spregleda se najbolj pomembna pravila varnosti. Tesnilo in priključna cev. Guma sčasoma preperi in dotraja plin …

  • 21:52 28. Maj 2024.

    plin je treba ukinit za gospodinstvo!!!! Uporablja se indukcijske plošče ! Je bolj čist kot plin!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.