Dva dni po porodu umrla, vključili so se kriminalisti

Foto: UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor, nočni
Foto: UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor, nočni
Zdravniki naj bi odlašali s carskim rezom.
Oglej si celoten članek

Po poročanju časnika Večer je v začetku marca v UKC Maribor dva dni porodu umrla ženska, ki je sicer rodila zdravega otroka. Mariborski kriminalisti so zato odprli predkazenski postopek. 

"Ves čas bivanja v porodnišnici je bilo stanje ploda in matere popolnoma normalno. Opravljen je bil carski rez, otrok je bil kmalu po porodu v dobrem stanju. Po porodu se je stanje porodnice močno poslabšalo. Preseljena je bila v intenzivno enoto. Pacientka je umrla 4. marca," so za Večer povedali iz UKC Maribor, kjer so o dogodku obvestili policijo. Ta zdaja zbira obvestila.

Po neuradnih podatkih novinarjev kriminalisti zdaj preiskujejo, ali so se morda zdravniki za carski rez odločili prepozno, saj naj bi pokojna v porodnišnico prišla s pisnim mnenjem svoje ginekologinje, da priporoča carski rez, ker plod ni bil obrnjen z glavo navzdol. Zdravniki naj bi ji raje predlagali obrat ploda, v kar naj bi porodnica privolila z lastnoročnim podpisom, nato pa naj bi jo obšla slabost, zato so morali opraviti carski rez. Po informacijah Večera naj bi porodnica nato umrla zaradi notranjih krvavitev.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:06 20. Marec 2022.

    s tvojim podpisom se tako zavarujejo,pošasti

  • 23:28 18. Marec 2022.

    Kakšna notranja krvavitev neki, to je lahko prepoznati. Očitno je šlo za embolijo zaradi plodovnice. Redko je, a se zgodi. …

  • 20:25 18. Marec 2022.

    In kot vedno do zdaj ne bo odgovarjal nihče, čeprav so ignorirali posno mnenje...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.