Drobtinice za topel obrok

Foto: Žurnal24 Osnovnošolke iz OŠ Janka Padežnika so stojnico, na kateri so ponujale kruh, okra
Mladi za mlade. Z zbranim denarjem bodo pomagali socialno ogroženim osnovnošolcem.
Oglej si celoten članek

“Z odzivom ljudi moramo biti zadovoljni, saj smo v zameno za prostovoljne prispevke razdelili okoli 1.300 kilogramov kruha in zbrali dobrih 2.500 evrov,” pove Alojz Kovačič, sekretar območne organizacije Rdečega križa (RK) Maribor. Že deseto leto so se na svetovni dan hrane priključili vseslovenski akciji Drobtinica, v kateri je na širšem mariborskem območju sodelovalo osem osnovnih šol.

Za 400 lačnih ust
“Tem šolam bomo tudi podarili zbran denar, ki bo zadostoval za okoli 400 toplih obrokov za otroke iz socialno ogroženih družin,” pravi Kovačič. Dodaja, da gre za dejavnost RK, v kateri otroci izkažejo solidarnostni čut in pomagajo svojim sovrstnikom. “Vedno več staršev stroška toplega obroka ne zmore več plačevati,” sklene Kovačič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.