Drama v psihiatrični kliniki: Odstopila je, ker so jo trpinčili in ji lagali

Foto: Profimedia
Odstopila naj bi tudi njena namestnica.
Oglej si celoten članek

Portal N1 je v soboto objavil nova pričevanja o nasilju na Psihiatrični kliniki Ljubljana, vodstvo klinike pa je zatrdilo, da so vse prijave nasilja obravnavali "celostno in sistematično", a nasilnega vedenja zaposlenih znova niso mogli potrditi.

Kot omenjeni portal poroča danes, pa je zaradi dogajanj odstopila pomočnica generalnega direktorja za zdravstveno nego dr. Jožica Peterka Novak. Že poleti je zaradi prijav odredila izredni strokovni nadzor, nato pa je bila "zaradi trpinčenja na delovnem mestu" bolniško odsotna. S klinike naj bi jo med tem obvestili o tem, da jo želijo razrešiti s funkcije, a je nato odpoved podala kar sama. 

Slovenija O izjavi direktorja psihiatrične klinike: "Gre za poskus utišanja žrtev!"

"Ne želim več delati z ljudmi, ki jim nista pomembni varnost pacientov in kakovost oskrbe in ki lažejo in prilagajajo resnico," je povedala za N1. Poleg tega je razkrila, da očitno niso želeli, da sodeluje na novinarski konferenci, kjer so želeli razjasniti očitke, saj je o njej sploh niso obvestili. Zalar je sicer takrat izjavil, da je Jožica Peterka Novak na bolniški, čeprav je bila v resnici v sosednji pisarni.

 

Predlog za njeno razrešitev naj bi sicer generalnemu direktorju prof. dr. Bojanu Zalarju podala strokovna direktorica klinike prof. dr. Blanka Kores Plesničar, očitala ji je slabo organizacijo dela, neobveščanje vodstva, preveliko odsotnost z delovnega mesta zaradi dopusta in bolniške, pomanjkanje nadzora nad zaposlenimi v zdravstveni negi ter "pasivnost v času medijskih obtožb o nasilju zaposlenih v zdravstveni negi".

Po informacijah N1 naj bi danes odstopila tudi namestnica dr. Peterke Novak.

dezurni@styria-media.si

Slovenija Direktor o nasilju nad pacienti: "Če nečesa ni, ne vem, kako ukrepati!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:26 23. Oktober 2023.

    Sedaj bodo ustanovili kliniko specializirano za zdravljenje psihiatrov! Normalno, saj so že po defoltu blazni!

  • 16:06 23. Oktober 2023.

    Očitno ni samo UKC LJ dohtarska greznica, ampak tudi druge zdravniške ustanove.

  • 15:53 23. Oktober 2023.

    Očitno bi morali v tej ustanovi zamenjati zdravljene in tiste ki jih zdravijo. Očitno vodstvo potrebuje psiholosko pomoč.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.