Drag dokaz, da nimaš nič

Foto: Žurnal24
Za tri izpiske, nujne za socialno pomoč, zaračunajo do štiri evre.
Oglej si celoten članek

Banke naj vsem, ki potrebujejo izpiske za uveljavljanje socialne pomoči, te izdajo zastonj. K temu banke poziva zveza svobodnih sindikatov.

Skoraj štiri evre za izpisek

Kdor želi pridobiti socialno pomoč, mora na center za socialno delo prinesti potrdilo banke o transakcijah v zadnjih treh mesecih. To banka po navadi zaračuna. Koliko, smo vprašali v poslovalnicah štirih naključno izbranih bank. Zneski so, kot je razvidno iz tabele, precej različni. Banka Koper vam denimo za izpisek ne bi zaračunala ničesar, najdražja, Nova Ljubljanska banka (NLB), pa bi vam za tri izpiske pobrala skoraj štiri evre.

"Če bi vseh 2.635 delavcev v Muri uveljavljalo socialno pomoč in bi bili komitenti NLB, bi ta s stečajem Mure zaslužila skoraj 11 tisoč evrov, kar bi zadoščalo za 48 denarnih socialnih pomoči," so izračunali sindikalisti, ki banke pozivajo tudi, naj se odrečejo stroškom vodenja računov komitentov, ki imajo mesečne prejemke pod 495 evri, tretjino teh sredstev pa naj namenijo posebnemu skladu, iz katerega se bo črpala pomoč za prezadolžene ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.