Dovolj, da so ga vrgli na cesto

Foto: Žurnal24 center za socialno delo, %C5%A1i%C5%A1ka
Odgovornost. Direktor bo odgovarjal šele, če in ko bo svoje reklo sodišče.
Oglej si celoten članek

“Odgovornost direktorja je, da spremlja svoje podrejene, in v tem primeru očitno ni zaznal nepravilnosti,” je minister za delo Ivan Svetlik odgovoril na vprašanje, ali bo zahteval odgovornost direktorja CSD Ljubljana Šiška Mihe Rotarja, ki vrsto let ni opazil nič spornega pri socialnem delavcu Matjažu Ogorevcu.

Ta se je, kot smo razkrili v Žurnalu24, kot skrbnik polastil stanovanja varovanca in bil spomladi odpuščen. “Pomembno je, da se to kriminalno dejanje ne ponovi. Če se bo v sodnem postopku izkazalo, da je mogoče odgovornost pripisati tudi komu drugemu, bomo ustrezno ukrepali,” je dejal Svetlik.
Minister Svetlik se pri odkrivanju novih spornih primerov bolj zanaša na državljane kot na socialne inšpektorje.

“Ni mogoče, da bi inšpektorji hodili okrog in sedeli zraven, ko socialni delavec dela s stranko,” je Svetlik zavrnil možnost povečanja števila inšpektorjev v sociali, ki so le trije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.