"Določi naj se datum zaprtja vadišča"

Foto: Žurnal24 "Občina ne more ravnati v nasprotju z izidom referenduma leta 2000, ko sta se dv
Proti Počku. Občina Postojna ne izključuje niti zahteve za ustavno presojo niti mednarodne akcije.
Oglej si celoten članek

"Občina Postojna bo k osnutku državnega prostorskega načrta (DPN) za vadišče zaradi strokovnih razlogov podala negativno mnenje. Pričakujemo, da se bodo dejavnosti v smeri njegovega sprejemanja nemudoma ustavile, dokler ne bo doseženo soglasje z lokalnimi skupnostmi," je včeraj poudaril podžupan Zvonko Černač. DPN bo danes na dnevnem redu občinskega sveta.

"Svetnikom nameravamo predlagati tudi sklep, po katerem bi skupaj s preostalimi občinami na tem območju v primeru pozitivne odločitve sprožili postopek ustavne presoje zakona o umeščanju prostorskih ureditev državnega pomena v prostor. Ugotovljeno je bilo namreč, da je v pomembnem delu ta zakon protiustaven," je izpostavil Černač.

Po njegovih besedah Občina Postojna pričakuje, da bo ministrstvo za obrambo v skladu z veljavno zakonodajo vsem prizadetim lastnikom zemljišč in tudi lokalni skupnosti ponudilo pravično odškodnino za oviranje pri uporabi zemljišč, dokler se bodo dejavnosti na vadišču še odvijale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.