"Dolgove mora reševati kot privatnik"

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Svet stranke Vogrina pozval k odstopu. "Človek, ki ima takšne dolgove, ne more kandidirati za poslanca," je dejal predsednik stranke DGLV Gregor Virant.
Oglej si celoten članek

"Svet stranke je podprl mojo odločitev, da gospoda Vogrina pozovem, da odstopi kot poslanec. To sem storil že v prejšnjih dneh. Danes sem svet s tem seznanil in ni bilo nikogar, ki se ne bi strinjal," je dejal predsednik stranke DGLV Gregor Virant.

Vogrin ima do konca tedna čas, da se odloči, ali bo odstopil kot poslanec, če ne ga bodo izključili iz poslanske skupine. "Kar bi bila po mojem mnenju edina normalna poteza. Dolgove svojih firm mora reševati kot privatnik in ne kot poslanec državnega zbora. Če se do konca tedna ne bo tako odločil, ga bomo izključili iz poslanske skupine," je za Svet na Kanalu A dejal Virant in dodal: "Lahko razumem njegov osebni in njegov poslovni problem. Zelo dobro pa razumem tudi razjarjene upnike med katerimi je tudi nekaj malih ljudi. Takšne, ki so vplačali avans po tisoč everov in niso od njega dobili dobavljenih oken in vrat, kar je nekaterim povzročilo tudi eksistenčne težave. Pomembno je to, da nekdo, ki ima takšne težave, ne more kandidirati za poslanca."

Svet stranke je Vogrina pozval k odstopu, ker se je kmalu po volitvah se je v javnosti razkrilo, da je podjetje poslanca dolžno več upnikom in da tudi vsem, ki so pri podjetju naročili storitve in plačali avans, teh storitev niso nudili. Virant je takrat Vogrinu dal čas do konca marca, da stanje sanira, sicer da bo svetu stranke predlagal, naj Vogrina pozove k odstopu s funkcije.

Marca naj bi odplačal 70 odstotkov dolgov

Kot je sredi marca pojasnil Vogrin, je podjetje Interles, ki se ukvarja z montažo oken in vrat in katerega solastnik je, že povrnilo 70 odstotkov dolgov. Ob tem je poudaril, da tudi njegovemu podjetju dolgujejo pol milijona evrov. V petek pa je pojasnil, da se vsak teden uspejo poravnati še s kakršno stranko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:29 4. April 2012.

    Ivanček , tak nizko si pado?Včasih pa si taki car bil, delil pametne nasvete sploh tega: dana beseda obvezuje! A …

  • 10:27 4. April 2012.

    Naj obenem , ko bo zgubljal čas za onega , pozove še samega sebe. Da se ju rešimo z enim …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.