Dolgoletni direktor odstopil s položaja

Foto: BSH Hišni aparati Nazarje
Foto: BSH Hišni aparati Nazarje
Eden izmed vidnejših gospodarstvenikov v Sloveniji odstopil s položaja.
Oglej si celoten članek

Direktor podjetja BSH in nekdanji prvi mož Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup je v ponedeljek odstopil iz funkcije direktorja, smo dobili informacije iz virov podjetja BSH.

Kontaktirali smo ga, da bi nam pojasnil, zakaj se je odločil, da se poslovi z direktorskega mesta uspešne gospodarske družbe, kamor je bil ponovno imenovan leta 2019. Poslal nam je le kratek SMS, da je odsoten.

Lanske ujme močno prizadele podjetje

Kot vemo, so lanske ujme prizadele tudi podjetje BSH Hišni aparati Nazarje, kjer je vodna ujma v nekaj minutah poplavila prostore v višini dveh metrov. Nazarsko podjetje BSH Hišni aparati je računalo na selitev proizvodnje na novo lokacijo v Nazarjah, kjer že imajo logistični center.

Iz podjetja so nam v začetku marca dejali: "Kljub ogromni škodi, ki jo je v času poplav utrpelo naše podjetje, nam k sreči ni bilo potrebno odpuščati." Dodali so, da je leto 2023 postreglo z zelo velikim naravnim izzivom, ki jih je doletel v začetku avgusta, kar se je zaradi mesec dni ustavljene in nato do konca leta postopno vzpostavljene proizvodnje malih gospodinjskih aparatov odrazilo tudi v poslovnih rezultatih, saj so bili celotni prihodi za 15 odstotkov nižji v primerjavi s preteklim letom. Za letošnje leto je načrtovana rast prihodkov za slabih 10 odstotkov. Več v prispevku TUKAJ

anja.scuka@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.