Dokapitalizacija Alpetourja

Foto: Žurnal24 Alpetour bo osnovni kapital povečal z izdajo novih delnic za stvarne ali denarne
Uprava Alpetourja je bila pooblaščena, da v roku petih let z izdajo novih delnic poveča osnovni kapital s sedanjih 3,22 milijona evrov za največ 1,61 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Delničarji družbe Alpetour so na skupščini, na kateri je bilo prisotnega 86,39 odstotka kapitala, s spremembo statuta pooblastili upravo, da v roku petih let z izdajo novih delnic poveča osnovni kapital s sedanjih dobrih 3,22 milijona evrov za največ 1,61 milijona evrov. S tem bo osnovni kapital znašal največ 4,83 milijona evrov. Alpetour bo osnovni kapital povečal z izdajo novih delnic za stvarne ali denarne vložke, za izdajo novih delnic pa mora dati soglasje nadzorni svet. Skupščina je tudi sklenila, da lahko uprava družbe s soglasjem nadzornega sveta dosedanjim delničarjem v celoti izključi prednostno pravico do novih delnic.

Skupščina je s spremembo statuta tudi povečala število članov nadzornega sveta s štirih na pet. Za novega člana nadzornega sveta je imenovala Žarka Ždraliča, katerega mandat je pričel teči z dnem imenovanja na skupščini, iztekel pa se bo 4. julija 2010.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.