Dobrepolje do 6 metrov pod vodo

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V zadnjih dneh se je veliko pisalo o poplavah v okolici Ljubljane, medtem ko so nekateri malce bolj odročni kraji ostali pozabljeni. V Dobrepolju gladina vode še danes sega tudi do 6 metrov.
Oglej si celoten članek

"Moram, reči da sem bil kar jezen v teh dneh. Televizija Slovenija je bila kot Televizija Ljubljana, samo Zoran Janković," pogovor z nami začne Janez Pavlin, župan Dobrepolja.

V galeriji si lahko ogledate fotografije iz Dobrepolja.

Nato nadaljuje: "Stanje je daleč od rožnatega. Ko gledaš naokoli, te kar pri srcu stisne. Enako je, kot je bilo v nedeljo ob 14. uri. Nekaj prebivalcev se je izselilo in so pri sorodnikih v drugih vaseh. Ena gospa je šla v Ljubljano, ostali živijo v višjih nadstropjih. Tem dovažamo hrano in pijačo."

Dobrepolje leži tik ob Grosupljem, v njem pa prebiva 3850 prebivalcev. "Škoda je ogromna, o številkah pa še ne morem govoriti. Niti še nisem mogel obiskati vseh prizadetih krajev in objektov."

Foto: Žurnal24

Čez balkon na kavo
"Logistika poteka zelo dobro. Gasilci, civilna zaščita, prostovoljci dobro sodelujejo in res pohvala vsem za trud. Prebivalce sem včeraj obiskal s čolnom. So sproščeni in čakajo, kdaj bo voda upadla. Ko smo prišli, so nam rekli: 'Ne moremo vam odpreti vrat, da bi vas povabili na kavo, lahko pa pridete čez balkon'," Pavlin opiše razpoloženje med Dobrepoljčani, ki so se odločili, da bodo ne glede na vse ostali doma.

Voda od dveh do šestih metrov
Tako se borijo z vodo, katere gladina po Pavlinovih besedah sega od najmanj dveh metrov pa do šestih metrov, odvisno od reliefne strukture. Upajo, da se bo voda umaknila do konca tedna, prej tega niti ne pričakujejo. Tri transformatorske postaje so pod vodo, številni so ostali brez elektrike. Problem bo s krmo za živino, pridelki na kmetijah so uničeni. "Na kmetijskih objektih je veliko škode, potem pa so tu še poslovni objekti in druga infrastruktura," še pove Pavlin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.