Do nočitev je še daleč

Foto: Žurnal24 Martin Sever, direktor Iskre Turizma, pravi, da brez urejene komunalne infrastru
Prenočišč ni mogoče graditi, dokler ni vodovoda in kanalizacije.
Oglej si celoten članek
Nočna smuka bo
Prihodnje leto. Za postavitev razsvetljave na smučišču je Iskri Turizmu že uspelo na razpisu za evropska sredstva. Projekt predvideva razsvetljavo proge B v dolžini 1.200 metrov, izravnavo celotnega smučišča in čiščenje sanic. Naložbe naj bi se lotili takoj po letošnji sezoni.

V Iskri Mis, ki je lastnik smučišča Bela, so po besedah Martina Severja, direktorja Iskre Turizma, ki smučišče upravlja, že razmišljali, da bi pri parkirnem prostoru zgradili večji gostinski objekt ali celo hotel.

"A to je povezano z gradnjo vodovoda in kanalizacije, ki sta pogoja za kandidiranje za evropske sklade. Tistega, ki bi to financiral, pa za zdaj ni,” je dejal 
Sever.

Najprej odkup zemljišč
Komunalno ureditev Gač na Občini Semič, ki je lastnica skoraj večine zemljišč, po katerih se razprostirajo smučišča, po besedah županje Polone Kambič načrtujejo že dlje. "Najprej bi morali odkupiti zemljišča, ki so v lasti sklada kmetijskih zemljišč in gozdov, v projekt komunalne ureditve pa bi bilo smiselno iti skupaj z zasebnimi partnerji,” nam je povedala Kambičeva.

To je velik zalogaj, a ker ni najbolj pereč v občini, se odmika.
Polona Kambič, županja v Semiču

V občinskem prostorskem načrtu je projekt, kot je pojasnila, pripeljan do te stopnje, da je zazidalni načrt že sprejet. "Ker pa je v dolini vodovarstveno območje, brez kanalizacije in čistilne naprave ni mogoče graditi ničesar," je dodala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.