Discovery že na poti

Foto: Žurnal24 Izstrelitev raketoplana Discovery je 34. misija v 24. letih.
Raketoplan Discovery je poletel proti mednarodni vesoljski postaji, ki jo bo dosegel čez dva dni.
Oglej si celoten članek

Z oporišča Cape Canaveral na Floridi so izstrelili raketoplan Discovery, ki je na poti proti Mednarodni vesoljski postaji (ISS) že vstopil v orbito. Šele drugič v Nasini zgodovini poletov posadki načeluje ženska. Upokojena polkovnica zračnih sil Pamela Melroy bo vodila ekipo dveh žensk in petih moških

Do zadnjega trenutka ni bilo jasno, ali bo raketoplan lahko začel svojo štirinajstdnevno misijo, saj so se nad izstreliščem zbirali temni oblaki. Vreme Nasi ni prekrižalo načrte, tako da bo Discovery na vesoljsko postajo lahko ponesel astronavta Daniela Tanija, ki bo zamenjal Claytona Andersona.

Astronavti bodo v času misije opravili pet sprehodov in namestili nov modul na Mednarodno vesoljsko postajo. To naj bi bila zadnja obveznost na tej postaji, preden bodo nanjo nameščeni evropski in japonski laboratoriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.