Dijaki ob maturitetni poli dobili še rešitve

Foto: Žurnal 24
Foto: Žurnal 24
Dijaki Srednje šole za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo včeraj poleg maturitetne pole dobili še rešitve. Rešitve so jim pobrali. Ugotovili, da je šlo za napako, nihče se ni hotel s tem okoristiti.
Oglej si celoten članek

"Včeraj so dijaki pisali pisni izpit iz drugega predmeta poklicne mature. V dveh programih se je pripetilo, da je odgovorna oseba, ki je kopirala gradivo, zraven kopirala še rešitve. Napako smo  ugotovili, ko je prvi dijak opozoril nanjo. Pri enem programu je bilo to že po petih minutah, da smo pobrali rešitve, pa je trajalo 10 minut. Pri drugem programu pa je prvi dijak opazil po 25 minutah," je zaplet za zurnal24.si pojasnila ravnateljica šole Marija Šušteršič.

Rešitve so poleg pole, ki so jo pisali naprej, dobili dijaki s smeri zobotehnik in tehnik laboratorijske biomedicine.

Izpit bodo ponavljali

Po odkriti napaki se je sestala šolska maturitetna komisija, obvestili so Državni izpitni center. Po dogovoru med šolo in izpitnim centrom so se odločili, da bodo pisanje tega dela mature ponovili, in sicer prihodnjo soboto. "To se nam je zdela najbolj poštena rešitev. Iz samega poteka dogajanja nismo mogli ugotoviti, ali se je že kdo okoristil," pojasnjuje Šušteršičeva.

Čista napaka

Ukrepov proti osebi, ki je kopirala, niso uvedli, "saj gre za čisto napako in ne za kakršnokoli malverzacijo. Ne gre za to, da bi bili nekomu dani rezultati z namenom, da bi se okoristil."

Ravnateljica pravi, da se je še pred njihovo odločitvijo med dijaki začelo govoriti, da bi bilo treba pisati ponovno, zelo burnih ali veliko odzivov pa ni bilo: "Tisti, ki so se slabše izkazali, so za to, da se izpit ponovi, tisti, ki so se izkazali dobro, pa ne."

Na šolo se je obrnila tudi ena od mam, ki meni, da bi morala šola povrniti stroške, dan 23. junij pa se ji je zdel sporen, ker po njenem mnenju takrat nekateri dijaki že odhajajo na počitnice. "V šolskem koledarju je bil ta dan namenjen poklicni maturi. Včasih zaradi višje sile pride do tega, da je treba izpit prestaviti," zaključi Šušteršičeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 18:49 15. Junij 2012.

    Po eni strani je res ''šlamparija'' po domač rečeno... ampak a bi se vam zdelo prav da bi sošolec/ka uspel/a …

  • 08:38 15. Junij 2012.

    tisti, k so naredl to napako, bodo kaznovani. vsaj s tem, da jim bodo odbil od plače (in to kar …

  • 20:10 14. Junij 2012.

    In kdo na šoli bo odgovarjal? Nihče! Tako kot vedno v javnih ustanovah!<br />Taka šlamparija povzroča stroške staršem, še bolj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.