Devet milijonov evrov za gojenje solate

Foto: Panvita Steklenjak, ki ga bo zgradila skupina Panvita Foto: Panvita Steklenjak, ki ga bo zgradila skupina Panvita
Skupina Panvita je začela z investicijo v steklenjak, ki bo namenjen pridelavi solate.
Oglej si celoten članek

Z gojenjem naj bi začeli junija prihodnje leto, naložba bo stala devet milijonov evrov.

"Steklenjak bo namenjen pridelavi solatnic, skupna površina objektov investicije znaša 2 hektarja pridelovalne površine. Gre za investicijo v visokotehnološko pridelavo zelenjave skozi vse leto na dovršenem sistemu gojenja in na premičnih gojitvenih kanalih. Prav tako omogoča nadzor ter uravnavanje mikroklimatskih pogojev. Na letni ravni je predvidena pridelava 4 milijonov glav solate," so pojasnili v podjetju.

"S tovrstnimi investicijami želimo povečati lokalno pridelavo in zmanjšati odvisnost od uvoženih izdelkov. Verjamemo, da bomo s tem pripomogli k boljši prehranski varnosti in dostopnosti svežih, kakovostnih zelenjavnih pridelkov za slovenske potrošnike," je ob tem dejal Toni Balažič, izvršni direktor Skupine Panvita.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 11:33 12. Junij 2024.

    V ustavi imamo menda zapisano pravico do vode in da virov ne moremo prodati tujcem...Pa poglejte pivovarne, stekleničenje navadnih in …

  • 09:36 12. Junij 2024.

    Naj Balažič še reče medijem, da je investicijo omogočil denar novih lastnikov. Za boljši učinek naj uporabi učene besede, npr. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.