DeSUS reforme ne bo podprl

Foto: Žurnal24 Karl Erjavec in Borut Pahor. Slednji trdi, da sta še vedno prijatelja. (Foto: An
Predsednik stranke Karl Erjavec je premierja Boruta Pahorja obvestil, da DeSUS ne bo podprl pokojninske reforme.
Oglej si celoten članek

DeSUS bo glasoval proti sprejetju pokojninske reforme, je povedal predsednik stranke Karl Erjavec, potem ko je s takšno odločitvijo izvršnega odbora stranke seznanil predsednika vlade Boruta Pahorja. DeSUS se namreč zavzema za polovično uskladitev pokojnin v prihodnjih dveh letih, na kar pa vlada ne pristane.

Predlog ministra za delo Ivana Svetlika za izplačilo enkratnega draginjskega dodatka v DeSUS-u podpirajo. Vendar pa je to interventni ukrep za blaženje krize, ne pa sistemska rešitev, pravi Erjavec.

Poleg tega opozarja, da sredstva v višini 17,5 milijona sredstev, potrebna za izplačilo draginjskega dodatka, še niso zagotovljena.

Državni zbor se bo druge obravnave pokojninske reforme lotil v četrtek na izredni seji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.