"Denar ali še naprej stavkamo!"

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Vegradovi delavci vztrajajo. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 "Dobra stvar stečaja je predvsem v tem, da se preneha agonija delavcev," je zatr Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 V minulih dveh tednih so delavci stavkali na gradbiščih, najodmevnejši del stavk Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Danes je pred Vegradom stavkalo 320 delavcev. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Vegrad. Šef Boris Medved napovedal nakazila denarja najpozneje do četrtka.
Oglej si celoten članek

Delavci Vegrada so prejeli 240 evrov od avgustovske plače, jutri naj bi jih dobili še 370, preostanek pa najkasneje do četrtka. Dokler avgustovska plača ne bo v celoti poplačana in poravnane vse ostale obveznosti, ki so že bile trgane od plač, pa bo slabih tisoč Vegradovih delavcev še naprej stavkalo. Tako sta napovedala sindikalista Srečko Čater in Samo Mastnak.

Slednji je izvršilnemu odboru, zaradi zahtev zaposlenih, včeraj podal odstopno izjavo, ki pa ni bila sprejeta. "Odstopna izjava ni bila podprta. V naslednjih dveh ali treh tednih pa tako sledijo nove volitve. Če se najde primeren protikandidat, si želim, da prevzame to delo," je dodal Mastnak.

Invalidi brez denarja
"Insolventno (dolgoročna plačilna nesposobnost, op. p.) je tudi podjetje Vegrad INDE," nam je zaupal sindikalist Srečko Čater. Razlaga, da omenjena družba ne more v stečaj – ker gre za invalidsko podjetje –, bo pa zato verjetno izvedena prisilna poravnava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.