Delnice Facebooka padajo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Delnice družbe Facebook so se danes spustile na najnižjo raven. Tečaj se je dotaknil vrednosti 19,01 dolarja, s čimer je bil le še en cent oddaljen od tega, da bi se njegova vrednost v primerjavi s tisto v prvi javni ponudbi delnic prepolovila.
Oglej si celoten članek

Tečaj delnic Facebooka je v negativnem trendu že od četrtka, ko se je iztekel rok, v katerem je bilo nekaterim zgodnjim vlagateljem in zaposlenim v podjetju prepovedano prodati delnice. Tako se je število delnic, ki so na voljo za prodajo, povečalo za 271 milijonov.

V prvi javni ponudbi delnic maja so lahko vlagatelji delnice kupili za 38 dolarjev. Z izjemo začetnega navdušenja se je tečaj takoj znižal in vztraja pri bolj ali manj negativnem trendu. Vlagatelje skrbi, ali bo podjetje znalo povečevati prihodke ob uporabnikih, ki se vse bolj selijo na mobilne naprave, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Trenutno je delnica Facebooka vredna okoli 19,15 dolarja, s čimer je 3,62 odstotka pod gladino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.