Delavci zaostrili stavkovne zahteve

Foto: Žurnal24 Danes je pred Vegradom stavkalo 320 delavcev. (Foto: Gregor Katič)
Delavci Vegrada še naprej stavkajo. Stavkovne zahteve so potem, ko uprava še vedno ni zagotovila plačil, zaostrili.
Oglej si celoten članek

Stavka v Vegradu poteka že od ponedeljka. Čeprav je uprava obljubila izplačilo plač, jih vsi delavci niso prejeli. Direktor Boris Medved zdaj rok prestavlja na petek, a delavci obljubam ne verjamejo več. Stavka večina delavcev z izjemo Vemonta, kjer stavko sicer podpirajo. Zaposleni vztrajajo pri izplačilih vseh neizplačanih plač.

Kot nam je povedal sindikalist Srečko Čater, so imeli z upravo več dogovorov, ki pa niso bili spoštovani. Največji problem so seveda plače, ki so bile obljubljene za ponedeljek. "Še vedno nič niso dobili, niti pojasnila, zakaj so praznih rok. Danes čakam, če mi bodo uspeli pojasniti, zakaj niso odvedli denarja, ki so ga vzeli delavci za poplačilo kreditov."

"Mi smo se pripravljeni pogovarjati, a le če bodo delavci na svojih tekočih računih dobili materialno tisto, kar jim je bilo obljubljeno. Do zdaj smo večinoma dobili le obljube- bla, bla, bla," še pravi Čater.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.