Delavci Primorja bodo dobili odpovedi

Foto: Ivo Pregelj
Foto: Ivo Pregelj
Primorje bo danes začelo odpuščati delavce. Na cesti bo pristalo najmanj 651 ljudi.
Oglej si celoten članek

Zaposleni v Primorju bodo danes zaradi stečaja podjetja začeli prejemati odpovedi delovnega razmerja, je povedal vodja splošno-kadrovskega sektorja v Primorju Ožbej Marc.

Skupno je zaposlenih 651 delavcev, od tega je veliko starejših od 55 let in invalidov. Skupno kar 355. Kot opozarja Marc, bodo ravno ti najtežje našli novo zaposlitev, medtem ko za ostale napoveduje, da bi si delo lahko našli v šestih mesecih.

Po četrtkovem začetku stečajnega postopka v Primorju je novogoriško okrožno sodišče začelo stečaj tudi v Primorju Avtoservisu, ki je imelo pred stečajem osem zaposlenih. Po besedah vodje koordinacije sindikatov v Primorju Damjana Volfa pričakujejo, da bo novogoriško sodišče danes podprlo začetek stečajnega postopka tudi v Primorju Instalacijah s 30 do 35 zaposlenimi delavci.

O razmerah v Primorju so včaraj razpravljali tudi ajdovski svetniki. Zavzeli so se za pomoč pri ustanavljanju novih podjetij, ki bi nastala na pogorišču Primorja in v katerih bi zaposlili delavce Primorja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.