Deklica še 
ostaja pri očetu

Foto: Žurnal24 “Sodnica se je opirala le na predhodne odločitve, z navedbami pa se ni ukvarjala
Pritožba. O usodi deklice še ustavno sodišče.
Oglej si celoten članek

Usoda zdaj že skoraj štiriletne deklice, za katero je sodišče pred dnevi izdalo odločbo, da se lahko dodeli materi, še vedno ni znana. Izvršbe še ni bilo in deklica za zdaj ostaja pri očetu, ki se je na izdano odločbo sodišča pritožil.

Pritožili smo se tudi na Ustavno sodišče RS, od koder so nam že sporočili, da bodo primer obravnavali prednostno. Skupaj s pritožbo smo podali tudi predlog za izločitev sodnice slovenjgraškega okrožnega sodišča, ki je opravila narok. Ta je bil povsem zgrešen, saj se sodnica na njem ni ukvarjala z navedbami, da naj bi bila deklica spolno zlorabljena,” je za Žurnal24 dejala dekličina zagovornica Natalija Markač iz Združenja Moč.

Še vedno tudi ni končana kriminalistična preiskava in verjetno tudi zato pristojni organi deklice še niso izročili mami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.